Hem Ledare Reportage Miljö Häftiga fartyg Vattenvägar Utflaggning Utbildning Branchen Gästartiklar Arkiv
 

Thomas Nordberg,
vd för GARD

Stark P&I klubb på hemmaplan

Maskinhaveri, inkomstbortfall eller oljespill kan plötsligt sätta världen i gungning för en redare. Med försäkringar som är anpassade efter behov och situation står marina försäkringsbolaget GARD stadigt bakom sina kunder.

Thomas Nordberg, vd för GARD i Sverige, förklarar att det finns vissa element som är centrala för redarna när det gäller marin försäkring.
– Redarna efterfrågar en P & I klubb som är finansiellt stark och arbetar långsiktigt. Vidare är ett brett produktionsspektra och en hög grad av service mycket viktigt. Det är här vi har vår styrka. När det gäller Sverige specifikt så har vi och våra kunder också fördel av vår lokala förankring.

Tillgång till spetskompetens
GARD är ett marknadsledande globalt marint försäkringsbolag med huvudkontor i Norge. I Sverige har man funnits som ett full-service bolag sedan 1996. I koncernens 12 kontor runt om i världen arbetar en styrka på över 450 anställda. Kompetensen spänner över ett brett spektra; civilekonomer, sjökaptener, marinbiologer, jurister och skeppsbyggare är några av de yrkeskategorier som finns att tillgå.
Att vara en del av ett stort koncernnätverk är en fördel och Nordberg menar att en viktig del av GARD Sveriges uppgift är att kanalisera spetskompetensen där den behövs.
– Vi är stolta över den totala sammansättning av kompetens som vår personal representerar. Det gör att vi kan täcka in hela behovet av service, säger han.
GARD har genom åren blivit särskilt bra på att utveckla tilläggsprodukter för sina kunder. Detta, i kombination med en förutsägbar och konkurrenskraftig premiepolicy, gör GARD till ett attraktivt alternativ för skeppare.
2012 placerades GARD på en hedervärd första plats över högst rankade P&I (Protection and Indemnity) klubbar. Standard & Poors gradering A+ reflekterar framför allt koncernens ekonomiska stabilitet och starka utveckling.
– Att vi är starka finansiellt är viktigt för våra kunder. Hur våra kunders premier utvecklas beror ju på hur vi har det. Shipping i Sverige har, liksom i många andra länder, det tufft och då gäller det att ha en stark P&I klubb med sig, menar Nordberg.


Gard Sweden AB

Tfn 031-743 71 30
Annonsörer
Click!Click!Click!Click!Click!
I KORTHET
35 milj.
Så många människor åker med skärgårdsbåtar och Vägverkets färjor varje år.
Sveriges rederitätaste ö
11 shippingföretag på 1 400 invånare – Så utbredd är rederiverksamheten på Donsö i Göteborgs skärgård
I KORTHET
887 000
Så många containrar hanterade Göteborgs hamn, Sveriges största hamn, år 2011.
I KORTHET
72%
Så stor andel av utrikesgodset i Sverige sker via sjöfarten.
I KORTHET
5,28
Så många arbetstillfällen i land skapas av en ombordtjänst.